Imádok tésztát gyúrni. És tulajdonképpen 100gramm liszt csak 350 kcal körüli energiaértékkel bír, úgyhogy felveszem a tésztákat is a diétás menümbe.  

A tésztát két tojásból, egy kis vízből (mondjuk még egy tojásnyi) és lisztből gyúrtam. Meg is sóztam, én mindent megsózok, végül is a só természetes ízfokozó, így az édes ételeknek is csak jót tehet.
Tudom, hogy ez így nem túl tudományos, de megmondom őszintén, hogy csak tippelem, hogy a vizes tojás keverék kb. 30 deka lisztet vett fel. Abból 6-7 adag kifőzött tészta jön ki.
Úgynevezett „tagliatelle” –t csináltam belőle, ami kb. 1cm széles lapos, hosszú tészta. nem érdemes szétfőzni, mert az nem finom...
Én a leszűrt tésztát mindig visszateszem a tűzre, mert utálom, ha megáll a víz a tészta alatt. Egy kiskanálnyi (6gramm) vajat (746) tettem rá és megszórtam a reszelt grana padano-val (384). Ha még forró a tészta a sajt szépen ráolvad. Vékonyra vágott alma(30) szeletekre tálaltam.
 
Ha találtam volna szép piros héjú almát, ami kemény, savanykásan édes és ropogós, akkor nem hámoztam volna meg, a látvány kedvéért meghagytam volna a színét.
Legközelebb kipróbálom gránátalma magokkal is és gorgonzolával és dióval is.  És legközelebb lemérem a lisztet…

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://labelladieta.blog.hu/api/trackback/id/tr49975953

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

suitedtrash 2009.03.02. 19:23:13

a zárójeles kalóriaértékek, azok mindig 100g-ra vonatkoznak? Eddig ez nem volt egyértelmű.

sorella 2009.03.02. 20:58:36

mindig. és azt gondoltam, hogy aki rutinos diétázó, az ezt tudja, mert mindig, mindenhol így volt feltüntetve. mostanában, hogy ne kelljen aránypárokban gondolkodni, néhány vásárlóbarát gyártó már ráírja a csomagolásra, hogy per adag miből mennyit tartalmaz a terméke.
süti beállítások módosítása